Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Etusivu » Reseptit » Sportkokki » Valkosipulikeitto ja paistetut jättikatkaravut

Valkosipulikeitto ja paistetut jättikatkaravut

Sportkokki »

Valmistusaika: Alle 30 min

Henkilömäärä: 4:lle hengelle

Raaka-aineet:

3–4 isoa valkosipulia
1 jauhoinen peruna
1 iso sipuli
2 rkl rypsiöljyä
½ –1 tl currya
8–10 dl kasvislientä
2 tl hunajaa
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
(suolaa)
1 dl hienonnettua persiljaa

Katkaravut:
1 rkl rypsiöljyä
½ tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
100 g jättikatkaravun pyrstöjä
ripaus suolaa



Valmistusohje:

Kuori valkosipulinkynnet. Kuutioi peruna ja hienonna sipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet, perunakuutiot ja sipuli sekä curry. Kuullota hetki ja kaada kattilaan liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes kasvikset pehmenevät. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta hunajalla ja mustapippurilla. Lisää kattilaan ruokakerma, kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.

Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe sekä chili. Kuullota miedolla lämmöllä ja lisää katkaravunpyrstöt. Paista pyrstöt nopeasti molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja mausta ripauksella suolaa. Annostele valkosipulikeitto lautasille ja nosta pinnalle muutama katkarapu. Tarjoile heti.

4 annosta, 185 kcal / annos
7,20 e eli 1,80 e / annos

Annettuja ääniä 1 kpl
Arvostele resepti

Kommentit (0)

Kommentoi reseptiä

Kommentti:


Nimimerkki:


Valitse tarkasteeksi "Pippurisekoitus" (kohta 9)

Varmistus:

Tee uusi haku

Valitse vähintään yksi kriteeri haulle alta.
Palaute | Sivukartta    Kieltorekisteri

© 2017 Darwin Food Consulting