Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Siskonmakkarakeitto

Kotiruokakeittiö »

Valmistusaika: Alle 30 min

(4:lle)

 

Raaka-aineet:

 

500 g siskonmakkaroita
6 isoa perunaa
2 porkkanaa
50 g juuriselleriä
50 g palsternakkaa
puolikas purjosipuli
1 tl chilijauhetta tai cayennenpippuria (tai maun mukaan)
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
n. 1,5 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 laakerinlehti
muutama maustepippuri
suolaa
persiljaa hienonnettuna

 

 

Valmistusohje:

 

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Hienonna pesty purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää juurekset, purjo sekä chili tai cayennenpippuri. Kuullota hetki ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Puristele joukkoon siskonmakkarat ja kiehauta. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla ja ripottele pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa.

Annettuja ääniä 9 kpl
Arvostele resepti
Parhaat työvälineet keittiöösi tarjoaa
Kokkiman.com

Kommentit (11)

Piilota kommentit

X5ArmW http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Barnypok (vieras) - 29.12.2016 11:36


chiliä on yleensä kaikissa makkaroissa jonkun verran valmiina: kaikki syövät chiliä! Ostin Tampereen Lihajalosteen makkaraa tänään, ja chili (cayennepippuri) mainitaan valmistusaineissakin. Chili vastoin yleistä luuloa ei ole herkällekään vatsalle rasite: päinvastoin "turkinpippuri", "espanjanpippuri" on tunnettu nimenomaan vatsalääkkeenä iät ja ajat. Kapsasiiniä käytetään nykyisinkin mahahaavalääkkeenä! Kapsasiini siis on paprikoiden ainesosa, joka huijaa elimistön tuntemaan kipua ja tuottamaan endorfiineja aihettamatta vahinkoa. Tänään aion kokeilla siskonmakkarakeittoa oiken reilulla annoksella LemonDrop-chiliä ... ;))

Viksukille (vieras) - 28.01.2012 18:21


enpä ole syönyt kuin kerran eläissäni siskonmakkarakeittoa ja silloin en tykännyt siitä. jospa nyt kokeilisin on niin maukkann näköistä. miten sit vatsa sietänee noita mausteita,mut kokeilempa kuitenkin,jos vatsa ei siedä laitetaan seuraavan kerran vähän kevyemmät mausteet.onneksi on natriumglutamaatittomia liemikuutioita itse käytän niitä.

sitruunapippuri (vieras) - 30.01.2011 11:04


juuri tomaattipyre ja chili tekivät tästä vähän uudenlaisen reseptin. Kiitos reseptistä!

(vieras) - 13.01.2011 13:22


Ei chili kuulu klassiseen siskosoppaan. Eikä tomaattipyrekään. Syövätkö pikkulapset chiliä??

vanha kotikokki (vieras) - 09.01.2011 16:58


Sivu 1 / 3

Kommentoi reseptiä

Kommentti:


Nimimerkki:


Valitse tarkasteeksi "Rosepippuri" (kohta 3)

Varmistus:

Tee uusi haku

Valitse vähintään yksi kriteeri haulle alta.
Palaute | Sivukartta    Kieltorekisteri

© 2017 Darwin Food Consulting