Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Pullataikina

Kotiruokakeittiö »

Valmistusaika: Yli 60 min

Raaka-aineet:

(n. 30 pikkupullaa)

 

5 dl maitoa

1 pala hiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

2 kananmunaa

13-15 dl vehnäjauhoja

200 g voita sulatettuna

voiteluun:

1 kananmuna



Valmistusohje:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Vatkaa tasaiseksi ja sekoita joukkoon nopeasti noin puolet jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen taikinaa hyvin alustaen kunnes se on kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Lisää alustamisen loppuvaiheessa sulatettu voi. Peita taikina liinalla ja kohota noin 20 minuuttia mieluiten lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo siitä haluamasi muotoisia pullia. Paista pikkupullia 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia ja bostonkakkua tai pitkoja 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Annettuja ääniä 11 kpl
Arvostele resepti
Parhaat työvälineet keittiöösi tarjoaa
Kokkiman.com

Kommentit (2)

Piilota kommentit

Liuotahiiva käden l. maitoon.Lisää s,s,mumma, muna. Vatkaa ja (sekoita) ½jauhoista lisää lisää jauhoa lisää. REUNATIRTI! sulatettuvoi 20min kohoo 225¤ 10min

lljl (vieras) - 28.10.2011 14:55


kiitos hyvä ohje

jadessan - 10.03.2010 21:56


Kommentoi reseptiä

Kommentti:


Nimimerkki:


Valitse tarkasteeksi "Mustapippuri" (kohta 0)

Varmistus:

Tee uusi haku

Valitse vähintään yksi kriteeri haulle alta.
Palaute | Sivukartta    Kieltorekisteri

© 2017 Darwin Food Consulting