Porkkanakakku

Kotiruokakeittiö »

Valmistusaika: Yli 60 min

Henkilömäärä: 8:lle hengelle

Raaka-aineet:

5 kananmunaa
4 dl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

1 tl kardemummaa
1 dl saksanpähkinärouhetta

125 g voita
350 g porkkanaa raastettuna

 

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5-1 dl tomusokeria

1,5 dl lemon curdia (sitruunatahnaa)



Valmistusohje:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää myös pähkinät, porkkanaraaste ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikina ei enää tartu tikkuun kakku on kypsä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku marjoilla tai sitruunamelissan lehdillä.


Kakun voi pakastaa ilman kuorrutusta!

Annettuja ääniä 63 kpl
Arvostele resepti
Parhaat työvälineet keittiöösi tarjoaa
Kokkiman.com

Kommentit (31)

Piilota kommentit

Voihan tuon taikinan paistaa myös ihan uunipellillä leivinpaperin päällä. Silloin paistoajankin voi varmaan puolittaa..

kotileipuri (vieras) - 12.02.2012 10:54


anis on perseestä! JÄÄ TEKEMÄTTÄ

PERHANAN ANIS! (vieras) - 10.11.2011 19:33


anis, hyi saatana

adfasa (vieras) - 20.09.2011 22:10


mahtava kakku, sokeria laitoin kyllä vain 2,5 dl ja anis antoi kivan säväyksen

mummu (vieras) - 16.09.2011 13:53


Vähempikin sokeri riittää.Itse käytän 7 munan kakkuun 2,5 dl sokeria ja voin olen korvannut ruokaöljyllä ja ripauksella suolaa.

vieras (vieras) - 19.03.2011 22:56


Sivu 1 / 7

Kommentoi reseptiä

Kommentti:


Nimimerkki:


Valitse tarkasteeksi "Espanjanpippuri" (kohta 6)

Varmistus:

Tee uusi haku

Valitse vähintään yksi kriteeri haulle alta.
Palaute | Sivukartta    Kieltorekisteri

© 2014 Darwin Food Consulting