Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Liha-sienipiirakka

Kotiruokakeittiö »

Valmistusaika: Alle 60 min

Raaka-aineet:

1 pkt laskostettua voitaikinaa

täyte:

1 l suppilovahveroita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 pkt (n. 170 g) pekonia

2-3 dl keitettyä riisiä

2 keitettyä kananmunaa viipaleina
suolaa
maustepippuria



Valmistusohje:

Paista puhdistettuja suppilovahveroita pannulla kunnes neste on haihtunut. Kaada sivuun hetkeksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä pekoni. Laita pekoni paistumaan kuumenevalle pannulle. Kun pekoni alkaa ruskistua lisää jauheliha ja ruskista sekin. Lisää sienet ja sipulit ja jatka paistamista kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Sekoita joukkoon myös keitetty riisi.

Kauli voitaikinalevy pellin kokoiseksi levyksi ja kaada keskelle täyte. Levitä täytteen pinnalle kananmunaviipaleet. Taittele taikina täytteen päälle ensin päistä ja sitten sivuilta. Kastele taikinan reunaa hieman kylmällä vedellä niin reunat kiinnittyvät paremmin. Käännä saumakohta alaspäin uunipeltiä vasten. Painele reunat haarukalla ja pistele pintaan muutamia reikiä.

Voitele piirakka kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.


Annettuja ääniä 4 kpl
Arvostele resepti
Parhaat työvälineet keittiöösi tarjoaa
Kokkiman.com

Kommentit (0)

Kommentoi reseptiä

Kommentti:


Nimimerkki:


Valitse tarkasteeksi "Rosepippuri" (kohta 3)

Varmistus:

Tee uusi haku

Valitse vähintään yksi kriteeri haulle alta.
Palaute | Sivukartta    Kieltorekisteri

© 2017 Darwin Food Consulting