Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Hyvä leipä

Kotiruokakeittiö »

Valmistusaika: Yli 60 min

Raaka-aineet:

(2 leipää)

 

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa

2 tl suolaa

2 dl vehnäleseitä

n. 8-9 dl hiivaleipäjauhoja

3 rkl rypsiöljyä

 



Valmistusohje:

Liuota kuivahiiva 42-asteiseen eli hieman kädenlämpöistä vettä lämpimämpään veteen. LIsää myös sokeri, suola sekä vehnäleseet. Sekoita tasaiseksi velliksi ja anna levätä n. 20 minuuttia.

 

Lisää puolet hiivaleipäjauhoista hyvin sekoittaen ja alusta loput jauhoista vähitellen niin, että saat kimmoisan ja käsistä irtoavan taikinan. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy.

 

Leivo taikinasta kaksi leipää. Nostata leipiä liinan alla 15-20 minuuttia. Leikkaa leipien pintaan terävällä veitsellä ristiviillot ja paista leipiä 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.

 

Vinkki: Voit vaihtaa vehnäleseet muihin leseisiin tai hiutaleisiin ja lisätä taikinaan vaikkapa 1 dl erilaisia siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä.

 

Samasta taikinasta voit leipoa myös sämpylöitä. Paista sämpylöitä 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Annettuja ääniä 5 kpl
Arvostele resepti
Parhaat työvälineet keittiöösi tarjoaa
Kokkiman.com

Kommentit (4)

Piilota kommentit

Rapean leivän salaisuus on, että paiston aluksi kuumaan 250c uuniin heitetään vettä pari kertaa pohjalle, tiputetaan 10 min jälkeen 200c asteeseen ja sitten jatketaan paistoa avaten uuni 3-4 kertaa paiston alla, jotta uuni kuivuu ja kosteus poistuu. Ja muistakaa, että rapeassa pinnassa jossa on myös väriä löytyy myös leivän maku ja luonne.

Paljon leipova. (vieras) - 05.01.2011 06:12


Parhaiten onnistunut leipä ikinä meidän kotikeittiössä! (vehnäleseet meillä vaihtuivat kaapista löytyneisiin ruisleseisiin ja tulikin tosi hyvän makuista)

(vieras) - 15.10.2010 13:48


Uuniin kannattaa laittaa alimmaiseksi vielä matala vuoka johon muutama desi kiehuvaa vettä. Näin tulee rapeampi kuori.

-Äippä- (vieras) - 23.09.2010 11:10


itse leivottu leipä on parasta.

(vieras) - 16.09.2010 19:10


Kommentoi reseptiä

Kommentti:


Nimimerkki:


Valitse tarkasteeksi "Rosepippuri" (kohta 3)

Varmistus:

Tee uusi haku

Valitse vähintään yksi kriteeri haulle alta.
Palaute | Sivukartta    Kieltorekisteri

© 2017 Darwin Food Consulting